Vuoden Puhallinorkesteri on Kotkan ja Haminan Nuoriso-orkesteri!

8.4.2019

Suomen Puhallinorkesteriliitto on myöntänyt Vuoden Puhallinorkesteri –tunnustuspalkinnon Kotkan ja Haminan Nuoriso-orkesterille

Tunnustus jaettiin Valtakunnallisilla Puhallinpäivillä Oulussa lauantaina 6.4.2019. Vuoden puhallinorkesteri –palkinto myönnetään harrastemusiikin parissa toimivalle puhallinorkesterille, joka on erityisesti ansioitunut palkitsemisvuotta edeltävänä vuonna.

Digitaalinen ansiomerkki: Vuoden Puhallinorkesteri 2018

Kotkan ja Haminan Nuoriso-orkesterin taustayhteisö on Kotkan Nuoriso-orkesteriyhditys. Se on 32-vuotias ja toimii tiiviissä yhteistyössä Kotkan seudun musiikkiopiston kanssa. Yhdistys tukee toiminnallaan neljää orkesteria Kotkan ja Haminan alueella. Näissä orkestereissa musisoi komeasti yli 130 soittajaa. Orkestereita johtaa Vuoden Pinna -palkinnolla vuonna 2007 palkittu Anne Kankare. Myös Vuoden Pinna -palkinnon myöntäjä on Suomen Puhallinorkesteriliitto.

Orkesteri sai tunnustuksen Vuoden puhallinorkesteriksi, koska sen toiminta on ollut erittäin vilkasta ja monipuolista viime vuosina. Erityisesti A-orkesterin kuviomarssiesitykset omalla kotiseudulla ja erityisesti Junior Tattoo -tapahtumassa, Saksaan suuntaunut ulkomaanmatka, kesäleiritoiminta ja Musiikkiopiston aivan pienimmille oppilaille järjestämä puhallinkoulu ovat tehneet toiminnasta erityisen vaikuttavaa. Kotkan ja Haminan Nuoriso-orkestereiden yhteyteen on syntynyt myös Uusi Iloinen Puhallinorkesteri aikuisille harrastajille. Orkestereilla on onnenaan taustalla hyvin aktiivinen yhdistys, jonka puheenjohtajana toimii Vesa Kankare.